Termék részletek


Chicco szülés utáni egészségügyi betét 3 rétegű 30db-os

Chicco szülés utáni egészségügyi betét 3 rétegű 30db-os
2 980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
Várható beszerzés:
1 - 4 munkanap
A Chicco szülés utáni betét speciálisan a véralvadék, szövettörmelék, méhseb váladék felfogására készült.
 • A Chicco szülés utáni betét speciálisan a véralvadék, szövettörmelék, méhseb váladék felfogására készült.

  Mikor van szükség a szülésbetétre?

  kifejezetten a kórházi napokon, ami általában 2-3 nap,
  és az első hét otthon töltött éjszakáin.

  Kiszerelés: 30 db
  Előnyök:

  a gátvarrat nem akad bele
  nem csúszik el a betét, mert kellően hosszú a lábak között
  ezért nem folyik túl a váladék, így a hálóing sem lesz foltos
  a betét hossza 38 cm, a legbiztonságosabb méret a kórházi fekvés idejére
  a felső vattaréteg megőrzi a váladék eredeti színét, szagát, állagát, és ez fertőzés esetén fontos információt ad az orvosnak
  a folyadékelnyelő abszorbens golyók kocsonyássá kötik a váladékot, nem folyik ki

  Hasznos Tudnivalók:

  A szülés után azonnal megkezdődik a szervezet tisztulása erős váladékozással. Az első 1-3 nap darabos, sűrű, intenzív váladékozást jelent, ami ezután enyhül, azonban a teljes tisztulási folyamat 4-6 hét, a végén híg, nyálkás, világos váladékkal.

  A tisztulási vérzés első napjaiban illetve az első héten van szükség a speciális Chicco Szülésbetétre, utána - gátseb esetén a gátvarrat kiszedése után - egyéb menstruációs és tisztasági betétek használatára lesz szükség.

  Hüvelyi szülés után: a darabos váladék intenzíven távozik a hüvelyen át, gyakran kell a mosdóba menni, azonban egyénileg változó, hogy mennyi ideig tart a darabos méhtörmelék távozása. 1-3 nap.

  Császárszülés után: előfordulhat, hogy kevésbé intenzív a váladékozás, hogyha a császárszülés során a méhtörmelék egy részét az orvos eltávolítja. Ha nem távolítja el, akkor a hüvelyen át távozik ugyanúgy minden, ami a babát az anyaméhben körbevette.
  Szükséges javasolt mennyiség:

  Kórházban töltött napok (2-3 nap):

  Kifejezetten erre az időszakra kell a Chicco szülés utáni betét!

  A váladék darabos, intenzív része 1-1,5 nap alatt távozik.

  A szülés után azonnal szükség lesz erre a Chicco szülésbetétre!! És akár 6-8 betétre is szükség lehet az első pár órában!! Kifejezetten gyakran kell az elején a WC-re menni szülésbetétet cserélni, akár 15 percenként. Nagyon gyors és erős a sűrű, véres, darabos váladék, méhtörmelék távozása. Szinte zuhatagszerű.

  Fontos, hogy ne legyen beragasztós a betét, mert nagyon gyorsan kell majd cserélni. Fontos, hogy kifejezetten hosszú legyen a betét, így nem csúszkál el a lábak között beragasztás nélkül sem, valamint védi hátul a ruhát is az átázástól!

  Amikor a távozó váladék enyhébb fokozatra vált, akkor az egy erősebb menstruációs vérzésre fog hasonlítani. Azonban, napi 4-5 szülésbetét cseréje még ekkor is javasolt, higiéniai okok és a friss gátvarrat tisztántartása végett, tehát ne spóroljunk a szülésbetéttel a kórházi napok alatt!! Akkor sem, ha egy nap alatt/után hirtelen lecsökken a váladék mennyisége: 3-4 óránként cseréljünk betétet!

  A 30 db betét biztosítja azt a biztonságosan szükséges mennyiséget, ami általában elegendő is, azonban az egyénileg nagyon különböző intenzitású és menyiségű darabos törmelékes vérzések miatt szükségszerű.

  Ne menjünk a kórházba 5-10 db vagy 15 db betéttel szülni, mert ha elfogy az utolsó betét is, kész stressz lesz, hogy ki szerzi be helyettünk az újabb adagot, és ráadásul nehogy épp a higién kezdjünk el spórolni a szülés után csak azért, mert nem vittünk magunkkal biztonságosan elegendő betét-mennyiséget!

  További napok otthon: Ami megmaradt a csomag szülésbetétből a kórházi napok után, otthon éjszakákra használjuk el. Nappal már használhatunk nem-szőtt felületű menstruációs betét is (a nem-szőtt felület a gátvarrat esetén fontos). Pár hét alatt a betétet intimbetétre is cserélhetjük majd, a váladékozás csökkenésének megfelelően. Tampont viszont ne használjunk.

  A szülés utáni tisztuló váladékozás 4-6 hét, ebből a szülés utáni betétre kifejezetten a kórházi napokban lesz szükség, de akkor viszont nagyon:)

  Eldobható alsók: a kórházban a szülésbetéttel együtt javasolt használni. Bőszabású nem-szőtt vagy elasztikus hálós anyagból készült Chicco alsók kaphatóak, 4 db/doboz.
  Milyen betétet nem javaslunk a kórházban a szülés után:

  Nem javasolt a normál intimbetét, a menstruációs betét vagy a vizeletfelfogásra készült inkontinencia betét, illetve a tampon se.

  A szülés utáni váladékozás speciális összetételű és méretű betétet igényel.
  Termékjellemzők

  FELSŐ RÉTEG: nem-szőtt anyag.

  KÖZÉPSŐ RÉTEG: 100% tiszta vatta és abszorbens golyók. A vatta megőrzi a váladék eredeti színét, szagát, állagát. Fertőzés esetén ez fontos információ az orvos számára. Az abszorbens golyók elnyelik és kocsonyás anyaggá kötik a váladékot.

  ALSÓ RÉTEG: cellulóz anyag, mely jól elvezeti a váladékot minden irányba.

  Kiszerelés: 30 db

  Méret: 10x1x38 cm

  Súly: 0.788 kg

  Csomagolási méret: 27 x 10 x 38 cm

  Csomagolási súly: 0.813 kg